دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه نسبت به کم‌توجهی و بی‌توجهی دولت در حمایت از حوزه‌های علمیه ابراز گلایه‌مندی کرد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مرکز خبر حوزه به خوزستان، آیت‌الله مقتدایی پیش از ظهر امروز طی سخنانی در نشست با طلاب و روحانیون مدارس علمیه خوزستان که در نمازخانه مدرسه علمیه امام خمینی (ره) اهواز برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق گفت: مسئولین در سفر سال گذشته به قم، تأکید کردند که وظیفه دولت حمایت از حوزه‌های علمیه است، در عین حالی که نباید در کار آن‌ها دخالت کند.

وی افزود: در حال حاضر برخی از مدارس علمیه مربوط به دوره صفویه و بعد از آن است و واقعا جای این سوال وجود دارد که در جمهوری اسلامی چند مدرسه علمیه ساخته شده است؟!

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه هم‌چنین بیان داشت: اگر علمای بزرگوار بلاد اقدامی کنند، حوزه‌ای در مناطق دایر می‌شود، اما جای این گله وجود دارد که به راستی دولت چکار کرده است و ما این گلایه را داریم.

وی با اشاره به ظرفیت محدود پذیرش حوزه‌های علمیه و علاقه‌مندی فراوان جوانان برای تحصیل خاطرنشان کرد: باید فکر و چاره‌ای برای این مسئله بشود که امیدواریم با عنایت مقام معظم رهبری، کمک‌ها به حوزه‌های علمیه انجام پذیرد.

آیت‌الله مقتدایی ادامه داد: همان‌طور که کشور نیاز به ورزشگاه‌ دارد و این کار برای نسل جوان بسیار لازم و واجب است، دولت هم باید به توسعه و تقویت حوزه‌های علمیه در سراسر کشور توجه ویژه‌ای داشته باشد.

* انجمن خیریه مدارس علمیه راه‌اندازی می‌شود

وی با بیان این‌که ما حقیقتا نیاز به گسترش حوزه‌های علمیه و رشد پذیرش داریم، گفت: انجمن خیریه مدرسه‌ علمیه ساز در کشور به زودی راه‌اندازی می‌شود که مقدمات آن نیز انجام شده است.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان داشت: باید برای تقویت حوزه‌های علمیه دست به دامن مردم شده و از خیرین برای کمک استمدادی طلبیم.

* دنیا نیاز جدی به فعالیت روحانیون شیعی دارد

وی در ادامه با اشاره به نیاز جدی دنیای امروز به فعالیت روحانیون شیعی ابراز داشت: در سفرهایی که امسال بنده به برخی از کشورهای اروپایی داشتم، نیاز و تقاضا برای حضور روحانی در آن کشورها بسیار جدی بود.

* تازه مسلمانان را دریابیم

وی افزود: در شرایطی که وهابیت به شدت علیه اسلام و تشیع شبهه‌پراکنی می‌کند، ما باید برای تازه ‌مسلمانان در دنیا برنامه‌ای جدی داشته باشیم تا وهابیت آن‌ها را منحرف نسازد.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در حال حاضر به شدت نیاز به حضور و فعالیت روحانیون فاضل و آشنا به زبان‌های خارجی داریم.

وی با اشاره به سیاست مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه مبنی بر تقویت حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها گفت: از زمان تصدی مدیریت حوزه‌های علمیه برنامه ما این بود که در مراکز استان‌ها دروس حوزوی تا سطح خارج برقرار شود که به این منظور برنامه‌ریزی در همه استان‌ها برای رسیدن به این هدف ادامه دارد.

وی ضمن تجلیل از خدمات آیت‌الله موسوی جزایری به حوزه علمیه خوزستان اظهار داشت: انصافا ایشان اکثر اوقات خود را به حوزه‌های علمیه اختصاص داده‌اند.

* تدوین سند چشم‌انداز حوزه‌های علمیه تاکید رهبری است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که در حال حاضر کشور به تعداد روحانیون بیشتری نیاز دارد: یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری را تدوین سند چشم‌انداز حوزه‌های علمیه و تربیت روحانی برای بیست سال آینده برشمرد.

آیت‌الله مقتدایی تصریح کرد: در حال حاضر خیلی از مساجد کشور فاقد امام جماعت هستند و لذا در کنار ساخت مساجد، باید فکری هم برای تأمین امام جماعت آن‌ها کرد.

وی با اشاره به این‌که بسیاری از جوانان به ویژه دانشجویان مستعد علاقه به ورود به دنیای طلبگی دارند، بیان داشت: متأسفانه در بسیاری از استان‌ها از جمله قم ظرفیت پذیرش طلاب تکمیل شده و ما با وجود کمبود ظرفیت، باید پاسخ‌گوی مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت طلبه و توسعه حوزه‌های علمیه باشیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha